Nudlar med tofu och ingefärsdressing
Nudlar med tofu och ingefärsdressing är snabblagad vegomat. Låt kärnorna i chilin vara med så får rätten en god hetta.
Ingredienser
-
180 g
risnudlar
-
300 g
tofu
- fast
-
1 knippa
salladslök
-
2
morötter
-
1
röd chili
- t ex spansk peppar
-
2 msk
rapsolja
-
1 kruka
mynta
-
1 kruka
koriander
Dressing
-
3 msk
rapsolja
-
2 msk
sesamfrön
- vita
-
1 msk
risvinäger
-
1 msk
ingefära
- riven
-
1 msk
strösocker
-
1 tsk
sesamolja
Gör så här
-
Skär tofun i skivor. Ansa och skär salladslöken i strimlor. Skala och skär morötterna i strimlor. Skiva chilin.
-
Dressing: Blanda alla ingredienser.
-
Stek tofun i olja tills den fått fin färg. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt salladslök, morötter och chili koka med nudlarna när ca 1 minut återstår av koktiden. Låt rinna av.
-
Lägg nudlar och grönsaker på ett fat och toppa med tofun. Häll på dressingen. Strö över rikligt med mynta och koriander och servera.