Nudelwok med rostade grönsaker & kyckling

Wok gjord på kyckling och grönsaker. Matig middag där de sötrostade ugns-grönsakerna lyfter hela rätten.

Tove Nilsson
Nudelwok med rostade grönsaker & kyckling

Ingredienser

  • 3 paprikor - gärna röd och gul
  • 1 zucchini
  • 2 rödlökar
  • 1 pkt sobanudlar - (250 g, t ex Reneé Voltaire)
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 2 msk ingefära - riven
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk sesamfrön
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 påse rucola - (80 g)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Skölj, kärna ur och klyfta paprikorna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta lökarna. Blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 20 min.

  3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka nudlarna ca 6 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.

  4. Skala och finhacka vitlöken. Blanda tillsammans med ingefära, soja, vinäger och sesamfrön i en skål.

  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn runt om i 1 msk olja i en stekpanna och häll sedan över marinaden. Låt puttra några minuter.

  6. Vänd ner nudlarna och woka tills allt blivit varmt. Vänd ihop med de rostade grönsa-kerna och rucolan strax före servering.

Vad tyckte du om receptet?