Nudelwok med rostade grönsaker & kyckling
Fett: 16g
Protein: 37g
Kolhydrater: 52g
Wok gjord på kyckling och grönsaker. Matig middag där de sötrostade ugns-grönsakerna lyfter hela rätten.
Ingredienser
-
3
paprikor
- gärna röd och gul
-
1
zucchini
-
2
rödlökar
-
1 pkt
sobanudlar
- (250 g, t ex Reneé Voltaire)
-
0,5
vitlöksklyfta
-
2 msk
ingefära
- riven
-
3 msk
japansk soja
-
1 msk
vitvinsvinäger
-
2 msk
sesamfrön
-
400 g
kycklingfilé
-
1 påse
rucola
- (80 g)
-
rapsolja
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°.
-
Skölj, kärna ur och klyfta paprikorna. Skär zucchinin i 1 cm tjocka skivor. Skala och klyfta lökarna. Blanda med 1 msk olja och 1/2 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen tills de fått färg, ca 20 min.
-
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten och koka nudlarna ca 6 min. Häll av och skölj i kallt vatten. Låt rinna av i durkslag.
-
Skala och finhacka vitlöken. Blanda tillsammans med ingefära, soja, vinäger och sesamfrön i en skål.
-
Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn runt om i 1 msk olja i en stekpanna och häll sedan över marinaden. Låt puttra några minuter.
-
Vänd ner nudlarna och woka tills allt blivit varmt. Vänd ihop med de rostade grönsa-kerna och rucolan strax före servering.