Nudelsallad med kyckling och kål

Två sorters kål gör att den asiatiska nudelsalladen känns rustik och vintrig.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 g rödkål
  • 100 g grönkål - med stjälk
  • 1 stor morot
  • 200 g glasnudlar - (Vermicellinudlar)
  • 2 dl mynta - + till garnering
  • 2 dl koriander - + till garnering
  • 1 - 1,5 dl jordnötter
  • 500 g kycklinglårfilé
  • solrosolja - till stekning
  • 2 msk fisksås
  • salt
  • peppar - nymald

Dressing

  • 2 röda chilifrukter
  • 2 bananschalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk risvinäger
  • 3 msk lime - pressad
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk solrosolja

Gör så här

  1. Dressingen: Kärna ur och hacka chilin men behåll gärna lite kärnor för sting i smaken. Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Blanda risvinäger, lime, fisksås, socker och olja. Rör tills sockret löser sig. Blanda i chili, schalottenlök och vitlök.

  2. Strimla rödkålen fint med osthyvel. Repa grönkålen från stjälken och strimla. Skala moroten och skär i tändstickstunna strimlor. Blanda all kål, morot och örter i dressingen.

  3. Koka nudlarna enligt förpackningen. Låt rinna av och klipp eventuellt i bitar. Vänd ner nudlarna i salladen.

  4. Putsa och bryn kycklingen, ett par minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Häll på fisksås och låt koka in. Vänd kycklingen någon gång under tiden, och stek tills den precis är genomstekt. Skär kycklingen i tunna skivor vid servering.

  5. Lägg upp salladen och fördela den skivade kycklingen över. Strö på grovhackade jordnötter. Garnera med riktigt med koriander och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!