Nudelsallad

Mjuka nudlar med krispig sallad är enkelt och gott även som huvudrätt med kött eller fisk till. Rätten kan lagas med glasnudlar eller risnudlar. Klipp dem i bitar – det underlättar vid servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g nudlar - ris- eller glas
  • 2 rödlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 röda spanska pepparfrukter
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 lime - pressad saft
  • 4 msk japansk soja
  • 0,5 isbergssallad - huvud, strimlat
  • 1 rosésallad - litet huvud, strimlat
  • 1 knippa rucola

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Klipp med en sax rakt ner i nudlarna för att få ca 5 cm långa bitar. Låt svalna.

  2. Skala och skiva rödlöken. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten.

  3. Häll hälften av oljan i en stor stekpanna och tillsätt rödlök. Stek ca 5 min tills löken mjuknat. Tillsätt vitlök, pepparfrukt och sesamfrö. Stek hastigt ca 2 min. Tillsätt sesamolja, soja och limesaft. Låt svalna.

  4. Blanda nudlar och sallad i en stor skål. Tillsätt resterande olivolja och den stekta lökblandningen. Blanda väl och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!