Nougatsemifreddo

Recept på semifreddo, en italiensk glasstyp - här med smak av nougat. Kanderade nötter finns att köpa i lösvikt i naturgodishyllan. Servera gärna med rabarberlagen som blir över, se recept på Aperol- och rabarberspritz.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk muscovadosocker - ljust
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 dubbelnougat - (à 50 g)
  • 1,5 dl nötter - kanderade

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden fluffig, ej för fast.

  2. Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd till sist ner äggviteskummet.

  3. Hacka och smält 100 g nougat försiktigt i mikron. Hacka nötterna och blanda ner i smeten, spara lite till garnering. Ringla i nougaten. Vänd ihop allt försiktigt, nougaten ska vara lite ojämnt fördelad.

  4. Häll smeten i en form, ca 1 1/2 liter. Skiva resten av nougaten. Strö nougat och nötter över semifreddon. Ställ i frysen 4–6 timmar, tills den är fryst.

  5. Ta fram semifreddon ca 30 min före servering så att den hinner tina lite.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!