Nöttarteletter

Nöttarteletter görs snabbt av färdig pajdeg. Pajdegen som blir över kan tryckas ihop och läggas i kyl eller frys tills nästa gång det ska bakas tarteletter.
Goda nöttarteletter
Goda nöttarteletter Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pajdeg - kyld (230 g)
  • 75 g salta nötter - gärna olika sorter
  • 0,5 dl kolasås
  • 25 g smör - rumsvarmt

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och ta ut 4 rundlar ur den med ett mått eller ett glas, ca 12 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda kolasås och smör. Tillsätt nötterna. Fördela nötblandningen på rundlarna och vik över degen runt om kanten, ca 2 cm.

  3. Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 15 min. Pudra över lite florsocker och servera tartletterna ljumma med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!