Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Nöttarteletter med kolasås

Recept på nöttarteletter. Pajdegen som blir över kan tryckas ihop och läggas i kyl eller frys tills nästa gång det ska bakas tarteletter.

Nöttarteletter med kolasås
Nöttarteletter med kolasås
Nöttarteletter med kolasås
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pajdeg - kyld (230 g)
  • 75 g salta nötter - gärna olika sorter
  • 0,5 dl kolasås
  • 25 g smör - rumsvarmt

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och ta ut 4 rundlar ur den med ett mått eller ett glas, ca 12 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Blanda kolasås och smör. Tillsätt nötterna. Fördela nötblandningen på rundlarna och vik över degen runt om kanten, ca 2 cm.

  3. Grädda tarteletterna mitt i ugnen ca 15 min. Pudra över lite florsocker och servera tartletterna ljumma med glass.

Vad tyckte du om receptet?