Nötstinn mjuk pepparkaka

Recept på mjuk pepparkaka med nötter och frukt. Ett extra ägg i kakmixen får kakan att hålla ihop trots alla goda nötter som blandas i.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 430 g pepparkaksmix
  • 1 ägg
  • 500 g nötter - blandade, (pinje, pistasch, cashew, valnöt, hasselnöt, mandel)
  • 12 röda cocktailbär - röda
  • 50 g suckat - tärnad, syltad frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröda en avlång 2-liters form.

  2. Blanda kakmixen enligt förpackningens anvisningar och vispa ner ett ägg.

  3. Rör ner nötter, coctailbär och suckat i smeten.

  4. Häll smeten i formen och grädda kakan 1 timme i nedre delen av ugnen. Täck med ett smörpapper mot slutet om kakan börjar bli för mörk.

  5. Servering: Skiva kakan tunt med en vass, tandad kniv. Ställ potkesen bredvid, så att den kan användas som pålägg på kakan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!