Nötkräm

Gör egen nötkräm med rostade hasselnötter, kakao, rapsolja och socker. Mixa ihop och använd som fyllning i bullar, på croissanter eller rostat bröd.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 dl olja - neutral till exempel rapsolja

Gör så här

  1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna, tills skalet börjar spricka upp. Gnugga bort skalet med hjälp av en ren kökshandduk.

  2. Mixa nötterna ganska länge tills oljan börjar tränga ut ur nötterna och massan blir krämig.

  3. Mixa i strösocker, kakao, vaniljsocker och salt.

  4. Droppa i lite i taget av oljan och mixa till en jämn och fin massa.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!