Nötkladdkaka med mockasmak

15 min + 15 min i ugn Chokladkakan har fått gott sällskap av kaffe och nötter. Smaka av med kaffepulver, det kan variera mycket i styrka beroende på kaffesort.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad - mörk
  • 150 g smör
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 g nötter - grovhackade, t ex valnötter, pistasch- och hasselnötter eller sötmandel

Glasyr

  • 75 g mörk choklad - mörk
  • 2 msk smör

Garnering

  • 75 g nötter - grovhackade

Tillbehör

  • 1 pkt grädde - lättvispad med rom eller konjak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen tillsammans med smör och snabbkaffepulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning.

  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.

  3. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten.

  4. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom eller konjak.

Vad tyckte du om receptet?