Nötkakor

Toppgoda nötkakor som är både gluten- och laktosfria!
Lena Söderström

Ingredienser

  • 150 g hasselnötter
  • 150 g sötmandel
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 30 hasselnötter - till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Mixa hasselnötter och mandel till ett grovt nötmjöl i en blender eller i en matberedare. Blanda nötmjölet med ägg, socker och salt.

  3. Använd två småskedar och klicka ut 30 lika stora smetklickar på två plåtar med bakplåtspapper. Tryck in en hasselnöt i varje klick.

  4. Grädda kakorna i två omgångar i mitten av ugnen 10–12 min. Låt svalna på plåten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!