Nötchokladrutor

Låt rutorna kallna helt på galler innan du lägger dem i kakburken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g smör - eller margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Garnering

  • 1,5 dl nötkärnor
  • 100 g sötmandel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ägget och sikta i kakao och vaniljsocker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det.

  3. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna, 25 x 35 cm.

  4. Strö över grovt hackade nötter eller mandel och grädda genast mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Skär kakan i rutor, 5 x 5 cm, medan den ännu är varm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!