No bake halloncheese-cake i burk

Recept på no bake halloncheese-cake i burk. Jättegod cheesecakeblandning i burk. Du slipper stöka med ugnen ute i sommarstugan.
Sophie Berlin

Ingredienser

  • 0,5 citron
  • 200 g färskost - naturell
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 16 digestivekex

Hallonsylt

  • 0,5 vaniljstång
  • 500 g hallon - frysta
  • 2 dl strösocker

Garnering

  • hallon - färska

Gör så här

  1. Sylt: Skrapa ut fröna ur vaniljstången. Lägg vaniljfrön och stång i en kastrull med hallon och socker. Koka tills sylten börjar tjockna, ca 20 min. Låt kallna.

  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg färskosten i en bunke och rör tills osten börjar bli krämig. Blanda i citron-skal, florsocker och vaniljsocker.

  3. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner den i krämen.

  4. Smula kexen. Varva kex, ostkräm, färska hallon och sylt i burkar eller glas. Garnera med färska hallon på toppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!