Nisses körvsöppe

Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 tsk timjan
  • 12 dl vatten
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 200 g korv - smakrik, t ex Nürnberger
  • 200 g broccoli - färsk
  • 125 g minimajs - färsk

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Fräs den i en kastrull i olivolja med timjan. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och koka ca 7 min.

  2. Skär korven i slantar. Ansa och dela broccolin i mindre buketter, skär även den översta biten av stjälken i skivor. Halvera minimajsen på längden.

  3. Tillsätt korv och grönsaker i soppan och koka på svag värme ca 2 min tills grönsakerna känns nätt och jämnt mjuka. Servera med bröd.

Tips!

 Ett lagerblad i soppan förhöjer smaken ytterligare!

Ca 500 kcal per portion: 18 g fett • 17 g protein • 67 g kolhydrater. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!