Rostade pumpa med örtolja
Det här receptet kommer från Nina som arbetar på grönsakshallen Sorunda i Stockholm. Servera gärna pumpan till grillat kött eller kyckling eller till parmaskinka eller rökt kött.
Rostad pumpa
-
1 kg
pumpa
- gärna olika sorter
-
1 msk
olivolja
-
1
vitlök
- hel
-
2 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Örtolja
-
0,75 dl
vitlöksolja
-
3 msk
örter
- finhackade
Gör så här
-
Sätt ugnen på 250°.
-
Skölj och torka pumpan. Dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Pensla klyftorna med hälften av olivoljan och lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
-
Skär av toppen av vitlöken, pensla med resten av olivoljan och lägg den på plåten med pumpan. Salta och peppra. Rosta pumpa och vitlök mitt i ugnen ca 25 min eller tills pumpan är helt mjuk.
-
Värm vitlöksoljan i en kastrull. Tillsätt örterna och koka ca 30 sekunder. Servera oljan till den rostade pumpan och vitlöken.