Nigiri med lax och rostad hasselnöt smaksatt med soja

Recept på nigiri med lax och rostad hasselnöt smaksatt med soja. De rostade hasselnötterna ger god smak och konsistens till ­sushin.

Ingredienser

  • 0,33 sats sushiris - se recept
  • 150 g laxrygg - skinn- och benfri, som varit fryst 3 dygn
  • 2 msk hasselnötter
  • 1 tsk soja - japansk
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk gräslök - hackad

Tillbehör

  • soja - japansk

Gör så här

  1. Skär laxen i 10 skivor, 2–3 mm tjocka, lite på snedden. Skär alltid mot fibrerna.

  2. Fukta händerna med vatten så att riset inte klibbar på fingrarna. Forma riset till ovala bollar. Till en sushi behövs ca 1 msk ris.

  3. Lägg risbollarna över laxskivorna. Vänd bollarna så att filén ligger överst. Forma sushin genom att pressa längs sidorna och på toppen så att riset fastnar.

  4. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna. Gnugga av skalet. Skär nötterna i tunna flisor. Blanda dem med soja.

  5. Mixa majonnäsen med gräs­löken och lägg i en spritspåse.

  6. Spritsa gräslöksmajonnäs på laxen och strö på hasselnötter.

  7. Servera nigirin med soja.

Recept av Ulla Karlström, Cecilia Lundin, Petra Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!