Nigiri med lax och manchego

Recept på nigiri med lax och manchego. Osten smälts med en brännare. Har du inte det är det gott även utan den smälta osten.

Ingredienser

  • 0,33 sats sushiris - se recept
  • 150 g laxrygg - skinn- och benfri, som varit fryst 3 dygn
  • 1 tsk wasabi
  • 25 g manchego

Tillbehör

  • soja - japansk

Gör så här

  1. Skär laxen i 10 skivor, 2–3 mm tjocka, lite på snedden. Skär alltid mot fibrerna.

  2. Fukta händerna med vatten så att riset inte klibbar på fingrarna. Forma riset till ovala bollar. Till en sushi behövs ca 1 msk ris. Stryk lite wasabi med fingret på riset.

  3. Lägg bollarna över laxskivorna. Vänd bollarna så att filén ligger överst. Forma nigirin genom att pressa längs sidorna och på toppen så att riset fastnar.

  4. Riv osten och fördela på laxen. Bränn med en brännare så att osten smälter. Servera direkt med soja.

Recept av Ulla Karlström, Cecilia Lundin, Petra Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!