Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Nice cream med hallon, kiwi & mynta

Du kan enkelt göra en hallonsås till glassen genom att mixa hallon och en klick honung. Låt såsen passera genom en sil om du vill ha den slät.

Elisabeth Johansson
Nice cream med hallon, kiwi & mynta
Nice cream med hallon, kiwi & mynta
Nice cream med hallon, kiwi & mynta
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 1 msk honung

Nice cream med hallon

  • 3 - 4 bananer
  • 225 g hallon - frysta
  • 1 - 1,5 dl kokosmjölk - den fasta kokosmassan (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)

Till garnering

  • 2 kiwi
  • 100 g hallon - frysta mynta

Gör så här

  1. Hallonsås: Mixa hallonen och honungen. Passera genom en sil, om man vill ha en slät sås.

  2. Nice cream: Skala, skiva och frys in bananerna i minst 5–6 timmar.

  3. Mixa bananskivorna med hallonen. Tillsätt kokosmjölken och mixa ihop allt.

  4. Servering: Skala och skiva kiwin, lägg några skivor av kiwin på insidan av portionsglasen. Lägg i nice cream och lägg på frysta hallon och kiwi. Häll på hallonsås och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök