Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Negroni - klassiskt recept

Den italienska drinken Negroni såg dagens ljus i Florens i slutet av 1910-talet. Den gör sig bäst i ett rocks- eller så kallat old fashioned-glas. Hemligheten här är mycket is och att man rör den ytterst försiktigt.

Negroni - klassiskt recept
Negroni - klassiskt recept
Negroni - klassiskt recept
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 4 cl gin
  • 4 cl Campari
  • 2 cl vermouth
  • apelsinzest - några remsor

Gör så här

  1. Fyll ett blandglas eller en kanna med is. Häll i ingredienserna och rör försiktigt.

  2. Fyll ett glas med stora isbitar och sila sedan upp drinkblandningen över isen.

  3. Skär en tunn remsa apelsinzest och dra den försiktigt runt glasets kant. Lägg sedan ner den i glaset. Klart!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också:

Så gör du en klassisk Dry martini

Recept på GT - gin och tonic

Recept på en klassisk Margarita 

Recept på aperitivo-negroni