Negroni - klassiskt recept

Den italienska drinken Negroni såg dagens ljus i Florens i slutet av 1910-talet. Den gör sig bäst i ett rocks- eller så kallat old fashioned-glas. Hemligheten här är mycket is och att man rör den ytterst försiktigt.
Mitt Kök
Foto: Magnus Skoglöf
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 4 cl gin
  • 4 cl Campari
  • 2 cl vermouth
  • apelsinzest - några remsor

Gör så här

  1. Fyll ett blandglas eller en kanna med is. Häll i ingredienserna och rör försiktigt.

  2. Fyll ett glas med stora isbitar och sila sedan upp drinkblandningen över isen.

  3. Skär en tunn remsa apelsinzest och dra den försiktigt runt glasets kant. Lägg sedan ner den i glaset. Klart!

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Så gör du en klassisk Dry martini

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!