Natashas soppgryta med kyckling

Det här receptet har Natasha fått av sina arbetskamrater. Variera genom att dryga ut grytan med potatis.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g kycklingben - eller lår (ej urbenade)
  • 1 gul lök - stor
  • 3 morötter
  • 1 dl persilja - strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 5 svartpepparkorn
  • 3 dl vatten
  • 2 tabasco

Tillbehör

  • ris - eller couscous

Gör så här

  1. Bryn kycklingen runt om på medelvärme i en stor stekpanna med släpplätt-beläggning, tills den får fin färg. Skala och grovhacka löken. Skala och skiva morötterna. Lägg lök, morötter och persilja i pannan och ringla över olja.

  2. Bryn alltsammans under omrörning 2–3 min. Smula över buljongtärningarna. Tillsätt tomatpurén, lagerblad och svartpeppar. Häll över vatten så att det täcker 2–3 cm.

  3. Koka upp under omrörning och koka sedan grytan utan lock på hög värme ca 25 min, tills kycklingen är mör och såsen får simmig konsistens. Droppa över tabascon.

  4. Servera grytan med ris eller couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!