Nässelsoppa med spenat

Recept på nässelsoppa med spenat och sojabönor. Servera med nybakade dinkelbröd och krukost.
Mitt Kök
Foto: Magnus Carlsson
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 1 stor schalottenlök
  • 2 potatisar
  • 2 msk smör
  • 1,25 l vatten
  • 0,5 dl grönsaksfond
  • 150 g nässlor - förvällda
  • 50 g spenat
  • 50 g sojabönor - tinade
  • salt
  • peppar
  • timjan

Gör så här

  1. Skala och hacka löken mycket fint. Skala och riv potatisarna fint. Smält smöret i en gryta. Tillsätt löken och fräs den glansig och mjuk.

  2. Späd med vatten och grönsaksfond. Tillsätt potatisen i soppan. Låt soppan sjuda, cirka 10 minuter. Rör om då och då.

  3. Tillsätt nässlor och spenat i soppan och låt koka upp och sjuda 5 minuter. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, peppar och timjan. Lägg sojabönor och soppa i portionsglasen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Magnus Carlsson

 

Tillbehör:

 

Recept från Mitt kök