Nässelpizzor med parmesanost och bacon

Leta reda på späda nässelskott och servera på goda hemgjorda pizzor med färskost, parmesan och bacon.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 10 - 11 dl vetemjöl special - (600–660 g

Fyllning:

  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl parmesanost - riven
  • 0,5 - 1 tsk chiliflakes
  • 2 lökar - färska
  • 100 g nässlor - späda
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt bacon - (140 g)

Garnering:

  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl i hushållsmaskin ca 10 min. Låt den jäsa övertäckt, ca 45 min.

  2. Sätt ugnen på 275°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 6 bitar. Kavla ut till rundlar eller ovaler och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Fyllning: Blanda samman färskost, parmesan och chiliflakes och bred på bottnarna. Spara en liten kant runtom.  Skala löken och skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg löken på pizzorna och grädda mitt i ugnen 10–12 min tills de fått fin färg.

  4. Skölj och rensa nässlorna. Fräs dem hastigt i olja i en stekpanna. Skär baconet i 2 cm stora bitar. Stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.

  5. Ta ut pizzorna och toppa med nässlor och bacon. Garnera med citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!