Nässel- och limecupcakes
Nässlor och lime kompletterar varandra bra i dessa cupcakes.
Ingredienser
-
2 l
nässlor
-
2
lime
- skal och pressad saft
-
2
ägg
-
2,5 dl
strösocker
-
1 dl
rapsolja
-
3,5 dl
vetemjöl
-
2 tsk
vaniljsocker
-
2 tsk
bakpulver
Frosting
-
50 g
smör
- rumsvarmt
-
150 g
färskost
-
4 dl
florsocker
Topping
-
nässelblad
- späda
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj nässlorna och förväll dem i kokande vatten. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Krama ur dem.
-
Skrubba limefrukterna, riv skalet och pressa ut saften. Mixa de urkramade nässlorna tillsammans med limesaft och skal till en puré.
-
Vispa ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt rapsolja. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Vänd till sist ner nässelpurén, spara 2 tsk till frostingen.
-
Förbered en muffinsplåt med pappersformar och fördela smeten i dem till ²⁄3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut dem och låt dem kallna på ett galler
-
Vispa ihop ingredienserna till frostingen och 2 tsk nässelpuré. Fyll en spritspåse, försedd med tyll, med krämen. Spritsa den på muffinsen och toppa dem med små späda nässelblad.