Nässel- och limecupcakes

Nässlor och lime kompletterar varandra bra i dessa cupcakes.

Åsa Swanberg
Nässel- och limecupcakes
Foto: ASA SWANBERG SWANBERG PROD. / ASA SWANBERG

Ingredienser

  • 2 l nässlor
  • 2 lime - skal och pressad saft
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Frosting

  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 150 g färskost
  • 4 dl florsocker

Topping

  • nässelblad - späda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj nässlorna och förväll dem i kokande vatten. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Krama ur dem.

  2. Skrubba limefrukterna, riv skalet och pressa ut saften. Mixa de urkramade nässlorna tillsammans med limesaft och skal till en puré.

  3. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt rapsolja. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner det i smeten. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Vänd till sist ner nässelpurén, spara 2 tsk till frostingen.

  4. Förbered en muffinsplåt med pappersformar och fördela smeten i dem till ²⁄3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut dem och låt dem kallna på ett galler

  5. Vispa ihop ingredienserna till frostingen och 2 tsk nässelpuré. Fyll en spritspåse, försedd med tyll, med krämen. Spritsa den på muffinsen och toppa dem med små späda nässelblad.

Vad tyckte du om receptet?