Nasi goreng med kyckling
Fett: 21g
Protein: 35g
Kolhydrater: 47g
Nasi goreng med kyckling är inspirerad av en klassisk nasi goreng. Stekt kycklingkött finns i kyldisken av olika märken och med olika smaksättningar.
Ingredienser
-
4
grönkålsblad
-
1
röd paprika
-
400 g
kycklingkött
- stekt
-
8 dl
ris
- kokt
-
1 tsk
curry
-
4 msk
katjap manis
- (indonesisk soja)
-
4
ägg
-
1 kruka
koriander
-
rapsolja
-
salt
Gör så här
-
Strimla grönkålen. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla kycklingköttet.
-
Stek grönkål, paprika och kyckling i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt ris och curry och vänd runt så att riset blir varmt. Krydda med 1 tsk salt.
-
Häll över katjap manis och lägg upp nasi gorengen på tallrikar. Stek äggen i 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm curry. Lägg äggen på tallrikarna. Toppa med koriander och servera.