Nasi goreng med kyckling

Nasi goreng med kyckling är inspirerad av en klassisk nasi goreng. Stekt kycklingkött finns i kyldisken av olika märken och med olika smaksättningar. 

Elisabeth Johansson
Nasi goreng med kyckling
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 grönkålsblad
  • 1 röd paprika
  • 400 g kycklingkött - stekt
  • 8 dl ris - kokt
  • 1 tsk curry
  • 4 msk katjap manis - (indonesisk soja)
  • 4 ägg
  • 1 kruka koriander
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Strimla grönkålen. Kärna ur och strimla paprikan.  Strimla kycklingköttet.

  2. Stek grönkål, paprika och kyckling i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt ris och curry och vänd runt så att riset blir varmt. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Häll över katjap manis och lägg upp nasi gorengen på tallrikar. Stek äggen i 1 msk olja och krydda med 2 krm salt och 1 krm curry. Lägg äggen på tallrikarna. Toppa med koriander och servera.

Vad tyckte du om receptet?