Naanbröd

Servera indisk mat med naanbröd. Det är enkelt att göra själv – och blir fantastiskt gott!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk råsocker
  • 1 tsk senapsfrön - bruna
  • 1 tsk senapsfrön - gula
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja - + 1 msk rapsolja
  • 1,5 dl yoghurt - naturell
  • 1 ägg
  • 8 dl vetemjöl - (480 g)

Pensling

  • rapsolja - eller smält smör

Gör så här

  1. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i fingervarmt vatten och socker.

  2. Låt blandningen stå ca 20 min tills det börjar bubbla.

  3. Stöt senapsfröna lätt i en mortel. Rör ner dem samt salt, 2 msk olja, yoghurt och ägg i jästblandningen.

  4. Arbeta ner mjöl lite i taget för hand eller med en degblandare. Arbeta degen ca 5 min i bunken.

  5. Pensla med 1 msk olja, täck med plast och låt degen jäsa ca 1 timme.

  6. Sätt ugnen på 250°.

  7. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsyta. Dela degen i 6 lika delar. Kavla ut dem till ovala, platta bröd och lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper. Pricka bröden med en gaffel.

  8. Grädda dem mitt i ugnen ca 10 min. Pensla bröden med smör eller olja medan de fortfarande är varma.

  9. Här hittar du massor av recept för dig som älskar det indiska köket!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!