Naanbröd

Naanbröd är ett typiskt inslag på det indiska middagsbordet. Den platta formen är perfekt att skopa upp maten med.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl yoghurt - naturell
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk torrjäst
  • 2 dl mjölk
  • 8,5 dl vetemjöl - + 1/2 dl
  • 0,5 dl sesamfrön - svarta

Gör så här

  1. Vispa upp ägget med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver och jäst i en skål.

  2. Värm mjölken till 45°och blanda först ner 1/2 dl mjölk. Tillsätt 8 1/2 dl mjöl och därefter resterande mjölk lite i taget. Arbeta kraftigt till en mjuk, smidig deg som inte kladdar.

  3. Pensla degen med olja, täck ­skålen med fuktig handduk och låt jäsa ca 2 1/2 timme.

  4. Sätt ugnen på grill och högsta värme och smörj två plåtar.

  5. Knåda degen 2–3 min. Dela den i 12 bitar. Kavla ut till ovala kakor på mjölat bakbord. Låt jäsa ca 20 min under bakduk. Spraya ev med vatten, strö över sesamfrön. Grädda på en plåt i taget högt upp i ugnen ca 3 min på ena sidan och ca 1 1/2 min på andra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!