Myntate med citron och päron

Svalkande och friskt myntate med ingefära smakar bra en varm sommardag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ingefära - cm
  • 1 l vatten
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl citron - pressad
  • 1 citron - skivad
  • 6 dl päronsoda
  • 0,5 l is

Gör så här

  1. Skala och strimla ingefäran tunt. Koka upp vatten. Lägg i ingefära och hälften av myntan. Låt vattnet kallna med myntan och ingefäran i. Sila saften i en tillbringare.

  2. Tillsätt citronsaft och citronskivor. Lägg i resten av myntan. Häll på päronsoda och tillsätt is. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!