Mustig vinterglögg
Tillagning: 15 minuter
Att dra: 1 timme
Aktiv tid c:a 15 minuter
Att dra: 1 timme
Aktiv tid c:a 15 minuter
Gör din egen glögg och värm dig efter en frisk vinterpromenad. Mustiga smaker med kryddor.
Glögg
6
glas
-
4
kardemummakapslar
-
1 flaska
rött vin
- (75 cl)
-
2 dl
rött portvin
-
4
kanelstänger
-
2
stjärnanis
-
3
kryddnejlikor
-
1 dl
råsocker
Tillbehör
-
6
kumquats
-
2 dl
russin
-
2 dl
sötmandel
- skållad
Gör så här
-
Krossa kardemummakapslarna något så att de spricker. Häll alla ingredienser i en kastrull, låt allting få ett snabbt uppkok.
-
Låt stå och dra ca 1 timme. Sila.
-
Värm glöggen igen och servera med skivade kumquats, russin och mandlar.