Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Mustig vinterglögg

Gör din egen glögg och värm dig efter en frisk vinterpromenad. Mustiga smaker med kryddor.
Mustig vinterglögg
Mustig vinterglögg
Mustig vinterglögg

Glögg

  • 4 kardemummakapslar
  • 1 flaska rött vin - (75 cl)
  • 2 dl rött portvin
  • 4 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 dl råsocker

Tillbehör

  • 6 kumquats
  • 2 dl russin
  • 2 dl sötmandel - skållad

Gör så här

  1. Krossa kardemummakapslarna något så att de spricker. Häll alla ingredienser i en kastrull, låt allting få ett snabbt uppkok.

  2. Låt stå och dra ca 1 timme. Sila.

  3. Värm glöggen igen och servera med skivade kumquats, russin och mandlar.

Vad tyckte du om receptet?