Currykyckling

Recept på currykyckling. En mustig och mild currygryta som gillas av hela familjen.
Mitt Kök
Foto: Shutterstock

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 3 msk olja - neutral
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit ingefära - färsk, ca 5 cm
  • 1 röd chili
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olja - neutral
  • 1 msk citronsaft
  • 1 bunt koriander - liten
  • 2 tsk spiskummin - hel
  • 2 tsk korianderfrön

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i grova bitar. Skala och skiva löken.

  2. Gör curryblandningen: Skala vitlök och ingefära. Skär i grova bitar och lägg ner i en mixer. Dela chilin och skrapa bort frön och hinnor. Låt frön och hinnor vara kvar om du gillar stark curry. Skär i grova bitar. Tillsätt i mixern med paprikapulver, gurkmeja, salt, olja, citronsaft och färsk koriander. Kör till en slät konsistens. Hetta upp en stekpanna på hög värme utan fett. Tillsätt spiskummin och koriander. Rosta kryddorna tills de fått lite färg och poppar i pannan. Stöt dem i en mortel och blanda med den mixade kryddblandningen.

  3. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs 3 msk av curryblandningen i några minuter. Tillsätt kyckling och lök och stek i cirka 2-3 minuter, rör i grytan under tiden. Tillsätt kokosmjölk och grädde. Koka samman i cirka 10-12 minuter utan lock.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök