Mustig kycklingsås

En mustig sås som kan förberedas dagen innan och som också passar till gås och kalkon.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 75 g rotselleri
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 1 dl kalvfond - koncentrerad
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 dl madeira

Gör så här

  1. Skala morot, lök och selleri, skär och hacka i små tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna under omrörning 2-3 min. Tillsätt tomatpuré, peppar och vetemjöl, rör runt så att allt blandas väl. Häll i vattnet lite i taget under omrörning.

  2. Tillsätt fond och rödvin. Låt såsen sjuda utan lock i ca 30 min. Sila såsen och smaka av med soja och madeira.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!