Mustig cajungryta med kyckling

En snabblagad mustig gryta med mycket sås. Med grädde i grytan blir den festligare men den är god även om det utesluts. Strör man över kräftstjärtar blir det ännu festligare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 gul lök - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - hackad
  • 1 msk olja
  • 1,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 krm spiskummin
  • 1 burk tomater - krossade
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tärningar köttbuljong
  • 0,5 dl grädde - valfri sort
  • 3 chorizo

Garnering

  • bladpersilja

Gör så här

  1. Blanda kycklingbitarna med soja.

  2. Stek gul och vit lök mjuk i olja. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med.

  3. Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongtärning. Koka upp och lägg ner kycklingbitarna att sjuda 15 min under lock.

  4. Skiva och stek korven. Lägg ner den i grytan tillsammans med grädden. Låt grytan koka upp.

  5. Servera med kokt ris och t ex kokta svarta bönor och paprikasallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!