Musslor med fänkål

Se till att köpa ett riktigt gott bröd som du kan suga upp den varma goda buljongen med.
Musslor med fänkål
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Musslor med fänkål

  • 2 nät blåmusslor - (à 1 kilo)
  • 1 morot
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm paprikapulver - rökt
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 2 msk bladpersilja

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Borsta musslorna rena under kallt vatten och dra bort skägget. Kontrollera att alla musslor lever genom att knacka dem i bänken. Kasta de som inte sluter sig.

  2. Skala morötter, lök och vitlök. Ansa fänkålen. Skär morötterna i tändsticksstora strimlor. Skär lök, vitlök och fänkål i tunna skivor. Fräs allt i olja med paprikapulver.

  3. Häll på vin och grädde. Tillsätt salt och koka upp. Lägg i musslor, blanda om och lägg på ett lock. Låt koka ca 8 min. Skaka om kastrullen någon gång under koktiden. Släng bort de musslor som inte öppnat sig. Tillsätt persilja.

  4. Ös upp musslor och buljong i varma tallrikar. Servera bröd till.

Vad tyckte du om receptet?