Musslor i vitvinssås och pesto

20 min Vardagsmat för en gourmet. Vitvinssås smaksatt med pesto – snabblagat och gott!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 dl fullkornsris - okokt (340 g)
  • 2 burk musslor i lag - (á 360g)
  • 1 blå band vitvinssås - förpackning (2,5 dl)
  • 2 msk pesto
  • 1 pkt sallad - blandad (ca 150 g)
  • 2 paprika
  • 1,25 dl parmesan - riven (45 g)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Häll av lagen från musslorna men spara den. Koka upp såsen i en traktörpanna tillsammans med peston. Lägg ner musslorna och koka upp. Blir såsen för tjock, späd med musselspad.

  3. Servera musselsåsen med ris och sallad med strimlad paprika och parmesanost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!