Musselpasta med aubergine och parmesan

Recept på musselpasta med aubergine och parmesan. Frysta kokta musslor är enkelt att ta fram och blanda i en pasta. Påsen innehåller även god musselbuljong. Servera gärna en sallad till.

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 800 g blåmusslor - frysta, med skal
  • 1 aubergine - (ca 300 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vitt vin - torrt eller 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl parmesan - riven
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Halvera och skiva auberginen. Blanda den med 1 tsk salt. Låt stå ca 10 min.

  2. Stek auberginen i 2 msk smör i en gryta tills den får fin färg, ca 5 min.

  3. Skala och pressa ner vitlöken och fräs ytterligare ca 1 minut. Tillsätt vin eller vinäger, grädde och chiliflakes. Lägg i musslorna. Låt koka under lock ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Blanda ner den kokta pastan. Strö över repad basilika och -parmesan och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!