Müsliscones med bär

Dinkelmjöl och müsli bygger dessa scones. Servera med färskost och färska bär!
Allt om Mat
Foto: Björn Tesch / Allt om Mat

Scones

  • 6 dl siktat dinkelmjöl
  • 2 dl müsli
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl yoghurt med honung
  • 2 dl bär - färska, t ex blåbär och hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Blanda mjöl, müsli, salt och bakpulver i en bunke. Skär smöret i bitar. Tillsätt bitarna till bunken och arbeta degen till en smulig massa med fingertopparna.

  3. Tillsätt yoghurt och bär. Arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

  4. Dela degen i fyra bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka (ca 15 cm i dia-meter). Skåra varje kaka korsvis i fyra delar.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!