Müslikakor

Kakor med havregryn, solrosfrön, russin och gojibär. Passar bra att äta till frukost, mellanmål och fika.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 g kokosolja
  • 3 msk mandelsmör
  • 2 dl kokossocker
  • 2 ägg
  • 5 dl havregryn - (glutenfri havre, gjord på ren havre)
  • 2 msk solrosfrön
  • 2,5 dl glutenfri mjölmix - till exempel Lailas mjölmix
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl russin - gojibär eller torkade tranbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop kokosolja, mandelsmör och kokossocker. Tillsätt ett ägg i taget.

  3. Blanda ihop med havregryn, solrosfrön, mjölmix, vaniljpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt russin, gojibär eller torkade tranbär.

  4. Klicka ut degen till lagom stora kakor på två ugnsplåtar klädda med bakplåtspapper.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett recept på glutenfri mjölmix.

Recept från Mitt kök