Rabarbermuffins med vit choklad

Muffins med rabarber och vitchoklad. Otroligt enkelt! Här finns inget som måste vispas fluffigt, smeten bara rörs ihop.
Gitte Heidi Rasmussen
Rabarbermuffins med vit choklad
Muffins, rabarber med vitchoklad Foto: Inge Skovdal

Ingredienser

  • 150 g rabarber
  • 2,5 msk strösocker - + 1 dl
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl - (150 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk kardemummakärnor - mortlade

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175°.

  2. Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2  1/2 msk strösocker.

  3. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.

  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. 
Tillsätt hälften av rabarbern.

  5. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa 
med resterande rabarber. Grädda ca 25 min. 
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.