Rabarbermuffins med vit choklad

Muffins med rabarber och vitchoklad. Otroligt enkelt! Här finns inget som måste vispas fluffigt, smeten bara rörs ihop.
Gitte Heidi Rasmussen
Muffins, rabarber  med vitchoklad
Muffins, rabarber med vitchoklad Foto: Inge Skovdal

Ingredienser

  • 150 g rabarber
  • 2,5 msk strösocker - + 1 dl
  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2,5 dl vetemjöl - (150 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 tsk kardemummakärnor - mortlade

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175°.

  2. Skölj och finhacka rabarbern. Blanda den med 2  1/2 msk strösocker.

  3. Rör smör, vaniljsocker och 1 dl strösocker mjukt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölken.

  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ner genom en sil i äggsmeten. Hacka chokladen grovt och tillsätt till smeten. 
Tillsätt hälften av rabarbern.

  5. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa 
med resterande rabarber. Grädda ca 25 min. 
Kontrollera med en sticka att muffinsen är ”torra” inuti.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!