Muffins med bladspenat och solrosfrön
Jättegoda matmuffins till buffé eller picknick. Baka dubbel sats och frys in till nästa tillfälle!
Ingredienser
-
3 dl
vetemjöl
-
1 dl
grahamsmjöl
-
1 dl
rågmjöl
-
1 tsk
salt
-
2 tsk
bakpulver
-
50 g
smör
-
1 burk
kesella
- 10% (250 g)
-
2 msk
sirap
- ljus
-
3
ägg
-
0,5 dl
vatten
- kallt
Fyllning
-
1
gul lök
-
1 msk
smör
-
1 msk
olivolja
-
100 g
bladspenat
Garnering
-
0,5 dl
solrosfrön
-
0,5 dl
pumpakärnor
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör och olja i en stekpanna tills den börjar mjukna. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare 1 minut. Låt fyllningen kallna.
-
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tärna smöret och smula ner det i mjölblandningen. Tillsätt kesella, sirap, ägg och vatten och blanda snabbt ihop till en tjock smet.
-
Fördela smeten i en smord muffinspanna. Lägg fyllning på toppen, strö över solrosfrön.
-
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare ca 25 min. Lossa muffinsen från pannan och låt dem svalna på galler.