Mozzarellasallad med tomatkräm
Mozzarellasallad med härlig tomatkräm. Blir det tomatkräm över är den jättegod att servera till grillat, både kött, fisk, kyckling och grönt.
Ingredienser
-
4
mozzarellaostar
- (à 125 g)
-
0,5
röd chili
- t ex spansk peppar
-
0,5
citron
-
0,75 dl
olivolja
-
3 msk
vit balsamvinäger
-
1 tsk
flingsalt
-
2 krm
nymald svartpeppar
-
1 kruka
basilika
-
50 g
rucola
-
1 dl
svarta oliver
Tomatkräm, 4 dl
-
350 g
tomater
-
1 dl
soltorkade tomater
- i marinad
-
1
vitlöksklyfta
-
1 kruka
basilika
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
nymald svartpeppar
Tillbehör
-
bröd
Gör så här
-
Kärna eventuellt ur och finhacka chilin. Behåller du kärnorna får du mer hetta. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda chilin med citronskal, olja, vinäger, salt och peppar.
-
Låt osten rinna av och skär den i skivor. Lägg osten på ett fat och ringla över marinaden. Låt stå och dra i rumstemperatur ca 20 min.
-
Tomatkräm: Halvera, kärna ur och fintärna tomaterna. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Hacka basilikan.
-
Mixa alla ingredienser med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
-
Lägg basilikablad, rucola och oliver på osten. Servera med tomatkräm och bröd.