Mozzarellarullar

Mozzarellarullar är lätta att göra, har utsökt smak och är vackra att se på. En perfekt bufférätt. Pistaschnötterna kan bytas ut mot sötmandel.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g parmaskinka - i skivor
  • 4 pkt mozzarella

Pistaschpesto

  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 basilika - kruka
  • 2 vitlök - klyftor
  • 100 g pistaschnötter - skalade
  • 50 g parmesan - riven
  • 3 msk citronolivolja
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg upp parmaskinkan på plastfilm så att du får en rektangel, ca 40x20 cm.

  2. Skiva och lägg mozzarellaost på den nedre halvan. Bred ut peston över mozzarellan.

  3. Rulla ihop som en rulltårta och ta hjälp av plastfilmen i slutet.

  4. Lägg rullen i frysen och skär upp den lite halvfryst så blir bitarna bäst.

  5. Peston: Kör persiljeblad, basilikablad, vitlöksklyftor och nötter i mixer eller hacka fint för hand. Tillsätt parmesan, olja och kryddor.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!