Mozzarellapasta med gröna ärter
Fett: 12g
Protein: 33g
Kolhydrater: 60g
Lättlagad pastasallad med mozzarella och gröna ärtor som passar alla som vill laga snabb, hälsosam och god mat.
Ingredienser
-
1 knippa
salladslök
-
150 g
skinka
- kokt eller rökt
-
250 g
mozzarella
- light (16 %)
-
2
citroner
-
300 g
pasta
- t ex penne
-
150 dl
gröna ärter
- frysta
-
1 msk
rapsolja
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
80 g
rucolasallad
- (1 påse)
Gör så här
-
Ansa och skiva salladslöken. Skär skinkan i strimlor. Skär mozzarellan i små bitar.
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala och strimla skalet fint.
-
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt ärterna koka med den sista minuten. Låt pasta och ärter rinna av.
-
Fräs lök och citronskal i olja ca 2 min. Blanda i skinka, pasta och ärter och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
-
Fördela rucolan i portionstallrikar. Toppa med pasta och mozzarella. Servera gärna med extra svartpeppar.