Mozartkulor

Mozartkulor är en klassiker bland julgodiset. Här är vårt godaste recept.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 100 g nougat - (Odense)
  • 200 g marsipan
  • 100 g choklad - mörk (70 %)

Gör så här

  1. Skär nougaten i 20 små bitar. Dela marsipanen i 20 bitar.

  2. Tryck ut en bit i taget av marsipanen i handflatan till en platta. Lägg en bit nougat på plattan. Vik upp kanterna på marsipanen och rulla till en kula. Fortsätt med resten av nougaten och marsipanen.

  3. Bryt chokladen i bitar. Smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen. Låt dem rinna av och lägg dem sedan på ett bakplåtspapper för att stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!