Mousserande sorbet med italiensk maräng

Recept på mousserande sorbet med maräng. En lyxig men enkel dessert med färdigköpt sorbet. Garnera gärna med ätbara blommor, men tänk på att de inte är besprutade.
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 l sorbet - valfri smak
  • 4 dl Asti Cinzano - eller annat sött mousserande vin
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 6 äggvitor

Garnering

  • ev blomblad

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten och koka upp, koka till 121°.

  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under fortsatt vispning tills marängsmeten är fast och har svalnat.

  3. Ta fram sorbeten så att den tinar något.

  4. Blanda vinet med sorbeten och fördela i vin- eller champagneglas. Spritsa ut marängen på sorbeten. Garnera eventuellt med väl sköljda blomblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!