Mousse au chocolat

Ren chokladsmak och luftig konsistens – en fransk chokladmousse görs utan grädde. Byt ut kaffet mot likör, konjak eller pressad apelsin som variation. Moussen går utmärkt att göra dagen före servering och förvaras i kylen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 25 g smör
  • 0,5 msk kaffe - starkt och kallt
  • 3 äggvitor
  • 0,5 dl strösocker

Garnering

  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret i mikron eller över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör i kaffet.

  2. Vispa äggvitorna till riktigt fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget under vispning.

  3. Blanda ner ca 1/3 av äggvitorna i chokladen och vänd därefter försiktigt ner resten av vitorna.

  4. Fördela moussen i små portionsglas eller koppar à ca 1 dl. Kyl  minst 2 timmar eller gärna till nästa dag.

  5. Sikta kakao över chokladmoussen och servera den.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!