Moussaka med philadelphiasmak

Philadelphiaost som har en egen len och krämig smak gör den här moussakan till något alldeles extra.
Mitt Kök
Moussaka med philadelphiasmak
Foto: Annika Broman

Ingredienser

  • 1 kg potatis - av fast sort

Köttfärssås

  • 1 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • margarin - eller smör att steka i
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 tsk rosmarin
  • salt
  • peppar

Philadelphiasås

  • 400 g färskost
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 100 g ost - riven

Servering

  • sallad - en god

Gör så här

  1. Skala potatis och koka mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt den svalna. Skär potatisen i skivor.

  2. Hacka löken och stek den tillsammans med köttfärsen i en stekpanna. Stek lite åt gången och lägg över det i en gryta allteftersom.

  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och rosmarin och låt alltsammans småputtra i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. Vispa ihop Philadelphiaost, mjölk, salt och peppar i en bunke.

  5. Varva köttfärssås, potatis och philadelphiasås i en smord ugnsfast form. Avsluta med köttfärssås och riven ost.

  6. Gratinera i 225 grader i cirka 30 minuter. Servera med en god sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök