Moules à la portugaise

Här är en kryddigare variant av den klassiska Moules marinières
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor - färska, en påse
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 gul lök - finhackad
  • 3 vitlöksklyftor - finhackade
  • 1 chorizo - tärnad
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 bladpersilja - kvistar, finstrimlade
  • 1 knippa koriander

Tillbehör

  • 1 bröd

Gör så här

  1. Skrapa musslorna rena, släng de trasiga och de som inte stänger sig när man knackar på skalet. Värm oljan i en stor gryta, tillsätt löken och fräs tills den är mjuk och börjar få färg. Tillsätt vitlök och chorizo och fräs ytterligare 2 min. Häll i vinet och koka upp.

  2. Tillsätt musslorna och koka dem under lock tills de har öppnat sig, ca 5 min. Skaka grytan några gånger under kokningen. Tillsätt peppar och persilja och skaka grytan igen. Kasta de musslor som inte öppnar sig.

  3. Lägg upp musslorna på varma tallrikar och garnera med korianderblad. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!