Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Morötter och flower sprouts med clementindressing 

Recept på morötter och flower sprouts med clementindressing. Flower sprouts är en korsning mellan brysselkål och grönkål med en mild och nötig smak.

Morötter och flower sprouts med clementindressing 
Morötter och flower sprouts med clementindressing 
Morötter och flower sprouts med clementindressing 
Recept på morötter och flower sprouts med clementindressing. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg morötter
  • 1 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 tsk örtsalt
  • 500 g flower sprouts - eller brysselkål och grönkål blandat

Dressing

  • 1 clementin
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna, dela om de är stora. Blanda med 1 msk olja och örtsalt.

  2. Ugnsbaka morötterna mitt i ugnen ca 30 min. Halvera flower sproutsen och vänd runt i 2 msk olja. Lägg dem på plåten när 10 min återstår av tillagningstiden.

  3. Dressing: Skölj clementinen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den över morötter och flower sprouts.

Vad tyckte du om receptet?