Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter

Morotsvåfflor med apelsincrème och karamelliserad valnötter påminner lite i smaken om klassikern morotskaka.
Styling: Anna Nordh
Styling: Anna Nordh Foto: Pearl Åkesson

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 apelsin
  • 100 g smör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 dl vatten

Karamelliserade valnötter

  • 100 g valnötter
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt

Apelsincrème

  • 200 g färskost - naturell
  • 1 msk apelsin - pressad
  • 1 msk florsocker

Tillbehör

  • 2 apelsiner

Gör så här

  1. Karamelliserade valnötter: Rosta valnötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Häll på sockret och låt det karamelliseras. Häll på vattnet och låt det koka till en simmig karamell. Blanda i smör och salt. Häll upp alnötterna på ett bakplåtspapper och låt kallna.

  2. Skala och finriv morötterna. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  3. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Blanda i smör, morötter och apelsinskal.

  4. Apelsincrème: Rör osten smidig tillsammans med apelsinsaft och florsocker. Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.

  5. Tillbehör: Skär bort allt skal från apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor.

  6. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn och lägg dem undan för undan på galler.

  7. Servera våfflorna med apelsincrème, nötter och apelsinklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!