Morotssoppa med majs, ingefära och lime

Recept på morotssoppa. En krämig soppa med en trevlig touch av ingefära och lime. Servera soppan med gott grytbröd.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk ingefära - färsk, finriven
  • 4 - 5 stora morötter
  • 2 potatisar
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 majskolv - färsk
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 lime - rivet skal och pressad juice
  • salt - peppar

Garnering

  • citrontimjan

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs några minuter med olja i en stor gryta, tills löken blir blank och genomskinlig.

  2. Skala och skär morötter och potatis i slantar och tillsätt i grytan tillsammans med vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka cirka 20 minuter, tills morötter och potatis känns mjuka. Mixa soppan med en stavmixer. Skala och skär loss majskornen från kolven med en vass kniv.

  3. Blanda ner majs, kokosmjölk och limeskal i soppan och låt koka på medelvärme, cirka 8 minuter. Smaka av med limejuice, salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten, om soppan känns tjock. Garnera med citrontimjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på grytbröd hittar du här!

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök